joyk poppen

De Empathiepoppen van Joyk

De Zweedse Britt-Marie Egedius Jakobsson is de ontwerpster van deze bijzondere poppen. Zij heeft een achtergrond als lerares en gezinstherapeut.

De poppen zijn uniek. De interactie tussen de poppen en het kind zijn van diepere betekenis, dan het spelen met iedere andere pop. Ze zijn ‘zwaar' bij de billen waardoor het voelt alsof je een echte baby in je armen neemt. De poppen staan voor comfort, veiligheid en vriendschap en zijn betekenisvol voor zowel kinderen als volwassenen. Empathy Dolls” werden tot voor kort voornamelijk op scholen, in ziekenhuizen, klinieken etc. gebruikt m.b.t. inlevingsvermogen van zowel jongere als oudere mensen (denk hierbij o.a. aan autisme en dementie).

Deze knuffelpoppen hebben een hoge "aaibaarheidsfactor".  Ze zijn gemaakt uit zachte en aangenaam aanvoelende materialen; desondanks hebben ze behoorlijk wat gewicht, zodat ze stevig aanvoelen als een wezentje van vlees en bloed. Er is bijzonder veel aandacht gegeven aan bepaald details, zo zijn de handen en vingertjes bijzonder natuurlijk gemaakt. Ook maken de poppen oogcontact, als je de pop op je linkerarm houdt, zoals de meeste mensen dit vanzelfsprekend met een baby doen, kijkt de pop je aan. Dit contact roept het gevoel op voor de pop te willen zorgen. Verder kun je de poppen makkelijk aan en uit kleden.

De kwaliteit van de JOYK poppen is fantastisch, stitching is super en ledematen etc. zijn met liefde gevuld, waardoor ze als “echt” aanvoelen. Uiteraard machine wasbaar!

 

 

!

joyk pop baby jongen

1828
Gewicht: g
!
Klik hier 

Joyk pop baby jongen. Deze jongensbabypop draagt een blauw/wit gestreept katoenen mutsje en truitje en een lichtblauw katoenen kort ribbroekje met galgen (waarbij de galgen met klittenband sluiten), met eronder een wit katoenen luierbroekje, welke je met klittenband kunt sluiten. Om zijn nek draagt hij een wit katoenen slab, welke tevens met klittenband te sluiten zijn. Onder het mutsje zitten donsachtige bruine haren.

Afmeting: 40 cm

joyk pop suzy

2153
Gewicht: g
!

Joyk pop Suzy, met een blonde haren en een oranje rood jurkje aan, eronder zit een wit katoenen onderbroekje.

Afmeting: 38 cm