ACTIE TEN BATE VAN DE CLINICLOWNS

Het Muizenhol is een webwinkel, waar u iets koopt om een kind eens extra te verwennen en meestal gaat dit gelukkig om een gezond kind.

 

Het Muizenhol vindt het tijd om eens stil te staan bij het feit dat het niet zo vanzelfsprekend is, dat ieder kind gezond is. Er zijn helaas ook heel veel zieke en zelfs ongeneeslijk zieke kinderen en  juist voor die doelgroep wil het Muizenhol een steentje gaan bijdragen, door het werk van de CliniClowns te steunen.

 

Wat doen de CliniClowns nu precies:

 

De CliniClowns bieden zieke kinderen een moment van afleiding en plezier. De clowns praten, lachen, spelen en stunten met de kinderen. Voor de verandering hebben de kinderen het voor het zeggen; in een omgeving waar iedereen weet wat het best voor hen is. Dit versterkt het gevoel van eigenwaarde. De kinderen weten meer, zijn slimmer en leuker dan de clowns; ze zijn hen de baas. Dat de clowns de sterren van de hemel spelen, is niet zo belangrijk. Als het kind maar schittert !!!!!!

 

CliniClowns zijn professionele clowns met veelal een medische en/of pedagogische achtergrond. Dankzij hun improvisatietalent kunnen ze vrijwel ieder kind bereiken en spelen ze in op persoonlijke interesses en situaties. Omdat ze de kinderen, indien mogelijk, individueel bezoeken, kunnen ze een vriendschappelijke band opbouwen. Vooral de patiëntjes die langer in het ziekenhuis verblijven, worden maatjes met de clowns.

Momenteel zijn er bijna zestig clowns in dienst bij CliniClowns Nederland.

 

CliniClowns werken vaak in duo’s, die wekelijks op een vast tijdstip in hetzelfde ziekenhuis bij de kinderen op bezoek gaan. Ze doen dat in goed overleg met de pedagogisch medewerkers die de kinderen goed kennen. De clowns bezoeken de kinderen (tot 19 jaar), zo vaak mogelijk individueel.

Het kind en de situatie zijn altijd het uitgangspunt voor het spel. Tijdens het clownsbezoek is het kind even helemaal de baas. Het mag bepalen of de clowns welkom zijn en waar het spel over gaat. Elk kind heeft een eigen verhaal. Elke situatie is anders. Dit vergt een groot inlevingsvermogen en flexibiliteit van  CliniClowns. Een CliniClown is dan ook een “meester in het improviseren”.

 

 

Kwaliteit en continuïteit staan bij CliniClowns hoog in het vaandel. Kwaliteitsverbetering ontstaat door evaluaties met clowns en de pedagogische dienst van ziekenhuizen, coaching en bijscholing. Daarnaast vinden er zes keer per jaar trainingen plaats. CliniClowns Nederland leidt haar clowns op in een eigen opleiding. Deelnemers hebben dan al de basis van het CliniClownswerk in huis, maar zijn nog niet klaar voor het werk in het ziekenhuis. Tijdens de opleiding is er aandacht voor omgaan met praktijksituaties, persoonlijke leermomenten en het oefenen van de specifieke CliniClownsmethodiek® .

 

Omdat we het belangrijk vinden dat we ons inzetten voor een doel dat goede resultaten boekt, hebben we contact opgenomen met een kinderarts van het AMC te Amsterdam en gevraagd, wat haar ervaringen zijn met de CliniClowns. Haar reactie: “het is geweldig deze clowns aan het werk te zien en zelfs bij de meest zieke kinderen op de afdeling Oncologie (hier liggen de kinderen met kanker) weten zij de kinderen even af te leiden en een lach op hun gezicht te toveren”.

 

 

Is de lach van een ziek kind u ook veel waard!

 

Help dan mee, door bij uw bestelling in de rubriek CliniClowns een donatie van 1,00 euro (meer mag natuurlijk ook) te geven of een artikel van de CliniClowns of speciaal voor de CliniClowns door Ajax ter beschikking gestelde artikelen, te bestellen. Al uw donaties en aankopen van een artikel gaan volledig naar de CliniClowns.

 

 

 

!

DONATIE CLINICLOWNS

CLIC 1
!
Klik hier 

Indien u het werk van de Cliniclowns ook erg belangrijk vindt en ze wilt steunen, dan kunt u hier een donatie van 1,00 euro geven.

Meer mag natuurlijk ook  (graag zelfs), u kunt dan het aantal wijzigen en het bedrag zal zich aanpassen in het door u opgegeven aantal x 1,00.

 

cliniclown neus

CLIN 2
Gewicht: g
!
Klik hier 
De originele cliniclown neus van piepschuim.  Past altijd.